Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år 17. januar 2025 - 18:10
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket 17. januar 2025 - 06:53
Snørr og bart i debatten om internasjonalisering Selv om universitetene alltid har vært, og skal være, internasjonalt orienterte, krever globaliseringen en ny debatt om institusjonene spesielt og nasjonalstatenes rolle generelt.
Kvalitet i forskning skrus tilbake femti år Uten internasjonalisering vil forskningen på mitt fagfelt falle i kvalitet, skriver Svenn-Erik Mamelund.
Hva skal vi med et «norsk» universitet dersom alt skal foregå på engelsk? Det er viktig å minne om to problemer ved å droppe språkkravene for fast ansatte i vitenskapelige stillinger, skriver Knut Heidar.
Strenge språkkrav vil svekke UiO De nye språkkravene ved UiOs SV fakultet vil svekke forsknings- og undervisningskvalitet. De vil også vanskeliggjøre hverdagen til nyansatte kolleger og hindre rekruttering av de beste hodene fremover, skriver fire professorer.
Feilslåtte og ekskluderende norskkrav Utenlandske forskere jobber mest, og må i tillegg lære seg norsk. Strukturell støtte for å sikre fortsatt internasjonalisering må til, skriver Petterson, Kunst, Anjum, Obaidi, Junker, Coenen og Vu.
Viktigheten av gode norskkunnskaper i akademia Jeg er personlig ikke bekymret for om hele forskningsfelt blir dominert av utenlandske forskere, skriver Mari S. Myksvoll, som heller vil diskutere hvor viktig språkkunnskap er som forsker i Norge.
Pris skaper reaksjoner:— Bidrar til å polarisere Gratulantene var mange, men det var også kritikerne, etter at forsker og jurist Cecilie Hellestveit ble tildelt prisen Årets navn i akademia fredag.
Nødrop til UDI over lang behandlingstid for forskere Universitetene fortviler over lang ventetid hos Utlendingsdirektoratet for å få forskere inn i landet. UDI lover ingen snarlig bedring.
Det er ingen grunn til å bli fornærmet Internasjonalisering har mange positive sider, men også en del uheldige bivirkninger som det er vel verdt både å peke på og å problematisere, skriver Arve Hjelseth.
Letter ikke på innreisekravene for forskere Koronafaste internasjonale forskere må fortsatt vente med å komme inn i Norge.
Mariana, Balas og Petra får ikke reise hjem til jul: – Vi forsøker å være sammen på julaften Gratis måltider og turer er blant tilbudene til 160 internasjonale studenter og stipendiater i Agder som ikke kan reise hjem til jul. Også andre universiteter har tilbud til de som er koronafast i Norge.
Ber regjeringen åpne opp grensene for internasjonale forskere Strenge innreiseregler på grunn av koronapandemien påvirker forholdene for norsk forskning.
Nyeste artikler
Kunnskap er vår beste forsikring for fremtiden
Fundraising skal gi NMBU mer penger i kassa
Forskningens avgjørende rolle i en urolig verden
Kvifor treng vi eit så hierarkisk system i akademia?
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Havarert IT-system har kostet 166 millioner kroner
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Øyvind Vågnes (1972—2025)